Deşi guvernul a recucerit teritorii de la rebeli, conflictul ar putea continua sau chiar s-ar putea înrăutăţi, întârziind revenirea economiei şi deteriorând activele productive, au arătat analiştii Fitch. Ucraina şi aliaţii săi susţin că războiul este alimentat de susţinerea acordată insurgenţilor de către Rusia, susţinere negată de preşedintele Vladimir Putin.

„Este un semnal că s-a deteriorat calitatea activelor. Reflectă, mai degrabă situaţia actuală a ţării, cu e economie în declin şi o monedă care se depreciază”, a comentat, pentru Bloomberg,  Walter “Bucky” Hellwig, implicat în administrarea a 17 miliarde de dolari la BB&T Wealth Management în Birmingham, Alabama.

Economia Ucrainei a fost aruncată în aer prin anexarea Crimeei de către Rusia şi atacurile separatiştilor în estul industrial al ţării. Guvernul a obţinut un împrumut de 17 miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internaţional pentru a evita falimentul, primind prima tranşă de bani în luna mai. Moneda locală – hryvnia, a predut 39% din valoare faţă de dolar anul acesta.