Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are ca obiectiv creşterea cu 5% a gradului de conformare voluntară la declararea impozitele principale şi scăderea costului conformării de la 1,1% la 0,9%, până în 2016, a declarat, luni, Maria Gabriela Horga, director de cabinet al preşedintelui ANAF, în conferinţa ARSIT.

Obiectivele sunt cuprinse într-un program pe care ANAF îl derulează în parteneriat cu Banca Mondială.
"Ne dorim o administraţie modernă, transparentă, corectă, cu servicii moderne şi complete. Acest obiectiv este urmărit de programul derulat în parteneriat cu Banca Mondială. Obiectivele acestui proiect sunt creşterea gradului de conformare voluntară la declarare cu 5% la impozitele principale, scăderea costului conformării care, în acest moment, este de 1,1% la 0,9%", a spus Maria Gabriela Horga, potrivt Agerpres. Ea a precizat,  că termenul final pentru îndeplinirea acestor obiective este 2016. În plus, prin programul menţionat, se urmăreşte reducerea anuală a numărului de ore necesare firmelor să îşi plătească impozitele, de la 222 la 176, şi creşterea creşterea gradului de încredere în integritatea funcţionarilor din ANAF şi în calitatea serviciilor oferite de aceştia cu 15%, a mai spus reprezentantul ANAF.

"Strategia a fost elaborată de ANAF în 2013 pentru stabilirea unui parteneriat între contribuabil şi ANAF, astfel încât, prin asistenţă, îndrumare, comunicare şi proceduri simplificate, ANAF să vină în întâmpinarea acestora ca să crească civismul fiscal", a subliniat Maria Gabriela Horga