Potrivit acestora, neachitarea taxei la termenul scadent atrage după sine majorări de întârziere în cuantum de 2% pentru fiecare lună sau fracţie de lună.

'Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa aduce la cunoştinţa persoanelor fizice şi operatorilor economici respectiv, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice, care desfăşoară activitate în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă în anul 2014, că au obligaţia declarării şi achitării taxei de promovare a turismului în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă', au anunţat reprezentanţii SPIT.

Aceştia au menţionat, totodată, că reprezintă contravenţii depunerea peste termen a declaraţiilor, nedepunerea declaraţiilor, depunerea declaraţiilor cu informaţii eronate, nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei, amenzile fiind cuprinse între 279 şi 696 de lei pentru persoanele fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale şi între 1.116 şi 2.500 lei, în cazul persoanelor juridice.

Cea mai mare taxă de promovare a staţiunii Mamaia, 4.000 de lei pe an, trebuie să o plătească hotelierii, dar şi proprietarii cluburilor, cazinourilor şi sălilor polivalente. Deţinătorii de moteluri, vile turistice, bungalouri, campinguri, pensiuni cu peste 10 camere de cazare plătesc 2.000 de lei, taxa înjumătăţindu-se dacă numărul camerelor de cazare este de până la zece. Unităţile de alimentaţie publică trebuie să achite o taxă de promovare de 3.500 de lei, în timp ce comercianţii ambulanţi – 400, 700 sau 1.000 de lei pe an, în funcţie de zona unde îşi desfăşoară activitatea.

Cea mai mică taxă de promovare a staţiunii Mamaia, de 100 de lei pe an, trebuie plătită de proprietarii locuinţelor din staţiune.(AGERPRES)