Ea a enumerat modificările ce vor fi aduse în perioada următoare formularelor 088 şi 394, pentru a simplifica birocraţia. 

"Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF sunt parte activă a procesului început odată cu iniţiativa guvernamentală de reducere a birocraţiei. Astfel, lucrăm la soluţii pentru simplificarea semnificativă a formularelor fiscale şi a procedurilor. Mă refer în principal la simplificarea formularelor 088 şi 394. În ceea ce priveşte formularul 088, vom veni cu modificări pentru simplificarea acestuia în sensul: eliminării întrebării legate de cazierul fiscal, deoarece acestea sunt informaţii pe care ANAF deja le deţine. Acolo unde nu se renunţă la întrebare, se simplifică. Nu se mai solicită acea apostilă pentru diplome şi declararea veniturilor se poate face în tranşe. Cel mai important aspect vizează, însă, schimbarea administratorului sau a sediului unei firme. ANAF nu le va mai cere contribuabililor aflaţi în această situaţie să depună declaraţia 088, cu excepţia situaţiilor în care există risc fiscal ridicat", a explicat ministrul Finanţelor, la Ora Guvernului. 

În ceea ce priveşte formularul 394, ministrul Finanţelor a menţionat că a fost eliminată obligativitatea declarării codului numeric personal.

"CNP-ul devine opţional. Acesta trebuie declarat doar în cazul facturilor de peste 10.000 de lei. De asemenea, formularul nu se va mai depune retroactiv, acesta va intra în vigoare de la 1 iulie şi societăţile nu mai trebuie să declare încă o dată facturile emise sau primite în primul semestru al anului", a mai spus Anca Dragu.

AGERPRES