Integratorul de sistem Soitron din Slovacia a cumpărat 51% din acţiunile furnizorului român de soluţii de networking şi comunicaţii Datanet Systems, preluarea fiind parte a strategiei de dezvoltare regională a companiei, care controlează alte două firme din Cehia şi Slovacia.

“Prin cooperarea dintre Soitron şi Datanet Systems ne aşteptăm la considerabile efecte sinergice, benefice pentru evoluţia afacerilor, cu atât mai mult cu cât portofoliile noastre de produse sunt similare – soluţii complexe de comunicare de date şi voce. Combinând excelenta poziţie de piaţă deţinută de Datanet Systems cu considerabila sa expertiză locală suntem capabili să asigurăm un potenţial major pentru dezvoltarea viitoare a companiei”, a declarat, într-un comunicat, directorul executiv al Soitron, Ondrej Smolár. Valoarea tranzacţiei nu a fost precizată.

Dezvoltarea afacerilor din România

“Datanet are oportunitatea de a-şi dezvolta afacerile din România prin extinderea portofoliului de soluţii şi servicii. În plus, putem contribui la creşterea regională a afacerilor la nivel de grup, prin expertiza noastră în domeniul proiectării şi implementării de sisteme de comunicaţii pentru managementul traficului aerian, cât şi pentru alţi clienţi din verticalele industriale strategice precum telecomunicaţiile, băncile sau transporturile”, a adăugat directorul general al Datanet Systems, Vasile Velicu.

Soitron este integrator de soluţii informatice şi de comunicaţii, are peste 750 de angajaţi şi venituri anuale de peste 47 milioane de euro.

Înfiinţată în anul 1998, Datanet Systems este specializată în furnizarea de echipamente de comunicaţii de date, voce şi video, precum şi servicii de implementare, consultanţă şi asistenţă tehnică. Societatea este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Cisco în România, deţinând statutul de Cisco Gold Partner din aprilie 2004 şi peste 40 de certificări profesionale Cisco pentru angajaţii săi.

În 2008, Datanet Systems a consemnat o cifră de afaceri de 50,4 milioane de lei, în scădere cu 20,5% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net a urcat cu 20,3%, la 8,3 milioane de lei. În 2007, afacerile companiei au atins 63,4 milioane de lei, cel mai ridicat de la înfiinţare.

SURSA: Mediafax