Compania Vulcan Bucureşti, specializată în producţia de generatoare de aburi, va livra grupului elen de construcţii Aktor structura metalică necesară realizării unui pod, în baza unui contract încheiat recent între cele două părţi.

Structura metalică va avea peste 140 de metri lungime, o greutate de 1.200 de tone şi va fi destinată unui proiect de infrastructură derulat în România, a anunţat, miercuri, Vulcan, într-un comunicat. Compania, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, nu a comunicat valoarea contractului sau alte detalii legate de acesta.

Vulcan menţionează că are o experienţă relevantă în construcţii metalice, pe baza propriilor proiecte sau conform specificaţiilor clienţilor. Compania a realizat, începând cu anul 1998, structuri metalice cu aplicaţii în industria energetică, chimică, navală sau petrochimică. Printre clienţii Vulcan se numără Alstom, Babcock&Wilson sau Petrom.

Unde ar putea fi folosit podul

Unul dintre contractele derulate de Aktor în România este lărgirea la patru benzi a unui tronson din centura Capitalei. Totodată, Aktor face parte din consorţiul care a câştigat licitaţia de concesiune a segmentului de autostradă Comarnic-Braşov, contract estimat la 1,5 miliarde euro, care însă nu a fost semnat cu Compania de Drumuri. Ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat în noiembrie că dacă până la sfârşitul anului contractul nu va fi semnat, instituţia va presupune că asocierea nu mai este interesată de proiect.

SURSA: Mediafax