Alpin57Lux a fost fondată de antreprenorul Ioan Istrate, prezent în TOP 300 Capital, cu o avere estimată la 36 – 38 milioane de euro. Anul trecut, omul de afaceri a încheiat un parteneriat cu trustul letonian Food Union, renunțând astfel la 70% din acțiuni. În același timp, Istrate a rămas la conducerea companiei.

Operațiunile grupului Food Union includ activități de procesare lactate și producție înghețată în Europa de Nord. Potrivit unui comunicat de presă, investiția adusă de PAG și Meridian Capital va susține expansiunea grupului Food Union, cu focus în China, unde grupul este aproape de a definitiva investiția în două fabrici moderne de lactate.

PAG va investi 161,6 milioane de euro (circa 170 milioane dolari), iar Meridian Capital va investi 52.4, milioane de euro (circa 55 milioane dolari) în Food Union.

“În Europa ne-am consolidat poziția în țările în care operam deja și am achiziționat doi producători de înghețată, unul în Norvegia și celălalt în România. În China am investit în două  fabrici de lactate moderne”, a declarat  Andrey Beskhmelnitskiy, CEO la nivel global și fondator al grupului Food Union.

La rândul lui, Askar Alshinbayev, Managing Partner al Meridian Capital, a spus că accesarea pieței din China, care este una dintre cele mai mari piețe de consum din lume și care înregistrează cea mai rapidă creștere, ”reprezintă un pas important pentru Food Union”.