„Proiectul de reorganizare are în vedere separarea activităţii de construcţii de activitatea de dezvoltare imobiliară. Astfel, vor rezulta două companii cu activităţi distincte, clar definite. În perioada de reorganizare, contractele aflate în derulare nu vor fi întrerupte, respectând îndeplinirea obligaţiilor asumate“, se arată într-un comunicat al companiei.

Contrascom este principala firmă de construcţii din grupul Benţa, din care mai fac parte producătorul de lacuri şi vopsele Daw Benţa şi firma de consultanţă în agricultură La Printesa“. Compania intrată în insolvenţă a dezvoltat proiecte rezidenţiale precum Cartierul Răsăritului din Sâncraiu de Mureş, Cartierul Orizont, Calea Sighişoarei şi Cartierul Belvedere, toate în Târgu Mureş. Activităţi de dezvoltare imobiliară au fost desfăşurate şi în Timişoara, Iaşi, Braşov, Făgăraş, Bucureşti , Sighişoara şi Tg. Mureş. Contranscom Benţa a avut în 2012 o cifră de afaceri de 9,4 milioane de euro şi o pierdere netă de 2,35 milioane de euro.

Familia Benţa are o avere estimată la 28-30 mil. euro în ultima ediţie a Top 300 Capital şi ocupă poziţia 181, în urcare faţă de anul anterior.

Te-ar putea interesa și: