Va oboseste doar gandul achitarii facturilor? Va este greu sa va cautati singuri cel mai bun loc pentru o excursie sau v-ati gandit in ultimul moment sa mergeti la un spectacol deja sold-out? Aveti acum o solutie: firmele de concierge.

“O companie specializata pe serviciul de concierge rezolva orice problema ai avea. Ca nu ai timp sa iti platesti facturile, le platim noi. Daca ai o bunica in varsta care nu se poate deplasa, ii facem noi cumparaturile, o ajutam la menaj, la gatit si la orice mai are nevoie. Unele servicii le oferim prin angajatii nostri sau prin colaboratori, iar altele prin contractarea altor firme specializate pe un anumit tip de servicii”, explica Alexandra Mihai, managing partner All Solutions Team.

Dar cum obrazul subtire cu cheltuiala se tine, serviciile nu sunt la indemana oricui. Acestea variaza, ca pret, intre 20 de lei pe ora si 1.000 de euro, fara TVA, in cazul unui abonament anual.

“Datorita faptului ca acest gen de servicii fac parte din categoria stil de viata in general elevat, clientii nostri sunt oameni de afaceri, diplomati, manageri executivi si oameni care stiu ca, a avea succes inseamna sa folosesti timpul altora”, explica Gabriel Stamatide, general manager al Perfect Help International.

Daca tot au parte de tratament preferential, clientii firmelor de concierge au simtul respectului de sine foarte dezvoltat, insa nici de ingeniozitate nu duc lipsa in solicitarile lor. Astfel, acestia sunt constienti ca la orice ora din zi si din noapte cineva trebuie sa le indeplineasca cerintele sau, de ce nu, curiozitatile! “Am apelat la croitori celebri, am oferit contacte pentru ceasuri exclusiviste si yachturi. Am organizat sesiuni de cumparaturi in care punem la dispozitie un consultant de imagine si anumite magazine de lux se inchid temporar publicului, oferind acces si tratament exclusiv”, a declarat, pentru Capital.ro, Victor Podeanu, director executiv Callessentially

Acestea sunt insa serviciile obisnuite. La cerere insa, clientii pot primi chiar tot ce isi doresc. “Am fost contactati de un membru care lua cina intr-o localitate pe litoralul Marii Negre si voia sa stie de ce nu sunt inca artificii – asta pentru ca era o zi de sarbatoare. Am luat legatura cu primaria si am furnizat raspunsul. Alta data, cineva pusese pariu o suma considerabila cu privire la  data de nastere a lui Stefan cel Mare. Odata, un membru ne-a apelat in jurul orelor 23 dintr-un alt oras, nu apropiat Bucurestiului, si a solicitat sa i se aduca la ora respectiva o cutie de trabucuri, medicamente pentru gripa, o papusa Barbie si un tort”, isi aminteste Victor Podeanu.

Initial, serviciile concierge erau oferite de catre hotelurile de lux, pentru intampinarea si sprijinul clientilor cu pretentii, in vederea asigurarii unui sejur perfect.

Serviciile concierge sunt ferite de criza

In ciuda colapsului financiar, romanii nu renunta la aceste servicii inedite. “Pana acum pot spune ca am fost norocosi, pentru ca nu am constatat  o scadere a cifrei de afaceri. In acelasi timp, nici numarul de solicitari nu a scazut si consider ca aceste cifre sunt direct proportionale. Oamenii nu sunt inca pregatiti sa renunte la nevoile care tin de confort”, a incheiat Podeanu.