Firma britanică Parker Lewis, cu activităţi de consultanţă în domeniul imobiliar, a deschis un birou pe piaţa românească, la conducerea căruia se află fostul director al departamentului de evaluare al firmei de servicii imobiliare Cushman&Wakefield România, Dan Ionaşcu.

„Am plecat în luna iulie de la Cushman&Wakefield şi am negociat cu mai multe firme. Am reuşit să-i conving pe cei de la Parker Lewis să deschidă un birou în România, activ de 1-2 luni, şi suntem specializaţi pe servicii nontranzacţionare”, a declarat Ionaşcu.

El a menţionat că firma asigură consultanţă specifică dedicată pieţei imobiliare, respectiv evaluări, renegocieri de contracte şi studii de fezabilitate, printre clienţii vizaţi fiind instituţiile financiare – bănci, companii de leasing, precum şi fonduri de investiţii şi investitori privaţi în piaţa imobiliară.

„În contextul actual al pieţei financiare, se cere şi se realizează o revizuire a politicilor şi comportamentului de creditare. În acest sens, oferim consultanţă specializată la nivel de credite corporate pentru revizuirea şi îmbunătăţirea calităţii portofoliului deţinut”, a adăugat Ionaşcu, menţionând că în prezent echipa din România are 15 persoane.

Are angajaţi de la nume grele

Cei mai mulţi angajaţi provin, potrivit lui Ionaşcu, de la firme de consultanţă şi audit, respectiv KPMG şi PricewaterhouseCoopers şi de la Cushman&Wakefield.

„În demersul meu de a mă alătura Parker Lewis am fost urmat de întregul department de evaluări şi consultanţă – Bucureşti şi Timişoara- al fostului angajator (Cushman&Wakefield, n.r.). La nu mult timp ni s-a alăturat o parte semnificativă a departamentului de închirieri spaţii de stradă şi renegocieri de contracte ale aceluiaşi angajator”, a precizat reprezentantul firmei.

Cushman&Wakefield: A plecat cu doar doi oameni

Pe de altă parte, contactaţi de Mediafax reprezentanţii Cushman&Wakefield susţin că din firmă au plecat o dată cu Ionaşcu doar doi oameni de la departamentul de evaluări, în timp ce de la cel de închirieri spaţii stradale au plecat o asistenta şi un consultant, din şapte oameni cât numără acesta.

Parker Lewis are o reţea de birouri în Marea Britanie, Spania, Belgia, Israel, Grecia şi Franţa.

SURSA:Mediafax