Precizările au fost făcute în contextul în care, miercuri seara, edilul a anunţat construirea a trei săli de sport multifuncţionale de mari dimensiuni în Bucureşti care vor purta numele foştilor sportivi Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. 

"Am luat decizia să construim cu forţe proprii una dintre aceste săli de sport multifuncţionale, prin intermediul Trustului de Construcţii Metropolitane, iar alte două săli de sport multifuncţionale vor fi construite pe sistem de concesiune, deci de către – să spunem – companii private. De ce? Pentru că ne dorim să se lucreze simultan şi considerăm că Trustul de Construcţii Metropolitane are acum o încărcare suficientă pentru că va construi şi locuinţe sociale şi de serviciu pentru bucureşteni şi, de asemenea, clădiri pentru afterschool, grădiniţe, şcoli, creşe. Şi, de aceea, celelalte două obiective de investiţii vor fi tratate şi vom lansa în curând procedurile de licitaţie către investitori privaţi", a explicat primarul general, într-o declaraţie susţinută la sediul PMB. 

Edilul şi-a exprimat regretul că vechea legislaţie a achiziţiilor "nu a permis demararea mai grabnică" a unor proiecte de infrastructură. 
"Una dintre primele constatări în momentul în care am devenit primar general a fost aceea că multe proiecte demarate în anii trecuţi erau blocate, printre care şi proiectul Sălii Polivalente Lia Manoliu. Aşa cum ştiţi, am fost puşi în situaţia de a constata că după şase-şapte ani licitaţia trebuie să fie pornită de la zero, ceea ce nu este foarte îmbucurător şi pare că în administraţie e un fel de muncă de Sisif. Acum avem o nouă speranţă, prin faptul că s-au modificat prevederile Legii achiziţiilor publice şi sperăm să nu mai existe astfel de situaţii, în care pur şi simplu pe motivul de a şicana sau a obţine un interes propriu anumite firme, anumite SRL-uri să depună contestaţii care se dovedesc – dar, din păcate, prea târziu – a fi fost neîntemeiate, dar care au blocat foarte mult activitatea în unităţile administrativ teritoriale", a spus Firea. Agerpres