"În această primăvară vom lansa benzile unice, benzile rutiere, pentru început cu marcaje orizontale, deci doar din vopsea, ulterior, la finalizarea licitaţiei, şi cu marcaje verticale, deci cu acei stâlpişori care marchează practic banda unică. Sunt necesare benzile unice şi le vom aplica acolo unde atât Poliţia Locală Municipală, cât şi cele de la sector, de asemenea Poliţia Capitalei şi Brigada Rutieră consideră că ajută la fluidizarea traficului şi nu mai mult încurcă. Am făcut o analiză, prin Direcţia de Transporturi a Primăriei Capitalei, cu RATB, cu Poliţia Locală, cu Brigada Rutieră, am ajuns aproape la un consens, în scurt timp vom ajunge chiar şi la un numitor comun şi veţi putea observa în Capitală că se va circula mai lejer pe aceste benzi unice", a spus Firea. 

Ea a atras atenţia că odată cu lansarea benzilor unice trebuie întărită şi disciplina în trafic. 

"Va trebui să facem echipă – autorităţi cu cetăţeni – şi să înţelegem că banda unică este pentru mijloace de transport în comun, taxiuri şi pentru salvări, pompieri, maşini de urgenţă, dar nu şi pentru celelalte autoturisme, pentru că atunci nu mai e bandă unică şi nu am rezolvat nimic", a afirmat primarul. 

În altă ordine de idei, Firea a anunţat că a discutat cu colegi de-ai săi privind organizarea anumitor zone unde tinerii să se poată exprima cu graffiti. 

"Am şi eu un băiat tânăr, are prieteni care agreează acest mod de a se exprima şi nu sunt împotriva lor, de aceea am discutat cu directorul de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi cu alţi colegi de-ai mei pentru a organiza în parcuri sau în anumite zone posibilitatea de a îi lăsa pe tineri să se exprime, să deseneze graffiti, dar sunt total împotriva graffiti-ului de pe clădirile monument, de pe clădirile de patrimoniu, de pe clădirile istorice şi din nefericire în acest moment nu s-au luat niciun fel de măsuri, deci sunt clădiri de patrimoniu în Capitală pline de graffiti. Nu este normal, trebuie curăţate imediat, iar cei care vor să se exprime în această manieră o pot face şi chiar îi încurajăm în locuri special amenajate. Am discutat chiar cu câteva ONG-uri ale tinerilor care au fost interesate de acest subiect şi vor să organizeze anumite competiţii chiar, dar o vom face organizat, civilizat, fără să dăuneze aspectului oraşului", a adăugat Firea.

AGERPRES