"Aşteptăm cu toţii evaluarea care s-a făcut în această perioadă şi după aceea se vor face anumite propuneri politice şi le vom vota. Eu am cerut schimbarea modului de lucru, nu schimbarea unui ministru sau altul sau demiterea cuiva. Dacă reluaţi declaraţiile mele, veţi vedea că eu am dorit, în numele bucureştenilor, să se schimbe modul de lucru, colaborarea, comunicarea între autorităţile publice locale, deci şi Primăria Capitalei şi primăriile de sector cu Executivul. Nu am cerut demisia nimănui", a precizat Firea, înaintea reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD. 

Întrebată ce va face în şedinţă, Gabriela Firea a spus că, în primul rând, îşi va spune un punct de vedere în legătură cu raportul care va fi prezentat referitor la evaluarea Guvernului. 

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, într-o discuție informală cu jurnaliștii de la Palatul Victoria, că nu președintele PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut direct demisia din funcția de prim-ministru, ci unii lideri social-democrați.

Referitor la ședința Comitetului Executiv Național al PSD care va avea loc miercuri, Grindeanu a spus, zâmbind, că se așteaptă la "o execuție publică".

Premierul a adăugat că este posibil ca mai mulți miniștri ai cabinetului său să-și prezinte miercuri demisia, fără a le menționa numele.

Soarta guvernului Grindeanu se decide miercuri în şedinţa Comitetului Executiv al PSD care va discuta evaluarea pentru fiecare ministru în parte, precum şi posibile remanieri.

Duminică seara, preşedintele PSD Liviu Dragnea a făcut un anunţ la sediul PSD: 'Evaluarea este finalizată.. O să lucrăm la concluzii, pentru că astea sunt la fel de importante'.

Întrebat unde sunt cele mai mari probleme, Dragnea a spus: 'În unele domenii'.

'Sunt multe domenii în care sunt probleme. O să prezentăm raportul public, ca să înţeleagă toată lumea despre ce e vorba', a adăugat liderul social-democraţilor.

AGERPRES