Scandal total pe banii bucureștenilor. Primarul Gabriela Firea are parte de acuzații extrem de grave din partea ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Acesta spune că Firea i-a mințit pe bucureșteni și că Guvernul a dat toate sumele cuvenite primăriei din București.

Acuzații grave pe bani publici

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, s-a dezlănțuit pur și simplu pe o rețea de socializare. Firea are, de fapt, banii pentru salarii in conturile primăriei încă de joi, deși aceasta spunea că Ministerul Finanţelor nu a virat banii pentru salariile angajaţilor Primăriei Capitalei şi ai instituţiilor din subordine. Cîţu o acuză de minciună pe Firea, dar și că a furat startul campaniei electorale şi că manipulează bucureştenii.

”Gabriela Firea iar a furat …startul pentru campania electorală. Însă în premieră pentru bucureşteni îi manipulează şi se foloseşte de ei. Este momentul ca TOŢI bucureştenii să afle adevărul în legătură cu minciuna pe care a aruncat-o ieri în spaţiul public. Mai ales cei care nu o vor mai vota. Adevărul este simplu şi doar unul. Gabriela Firea are banii pentru salarii în conturile primăriei încă de ieri. De ce i-a minţit şi i-a speriat pe bucureşteni, ar trebui să explice astăzi”,a scris Cîțu pe o rețea de socializare în postarea intitulată ”Gabriela şi dramoletele ei”.

Cîțu mai spune ca primarul general îi confundă pe bucureşteni cu spectatorii care asistă cuminţi la dramolete ieftine.

Ce a spus Firea despre Guvern

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că de la Ministerul Finanţelor nu s-au virat banii pentru salariile angajaţilor Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai instituţiilor subordonate. „Nu s-a virat niciun leu, nu ştim ce şanse sunt în continuare. Este o premieră absolută. De 20 ani, salariile se plătesc în Primăria Capitalei şi în subordonate, sunt peste 40.000 de oameni care-şi primesc salariile pe data de 12 a fiecărei luni, iar dacă 12 cade în weekend – în vinerea de dinaintea zilei de 12”, a declarat, joi seară, Gariela Firea, la Antena 3.

Potrivit acesteia, angajaţii Primăriei intenţionau să protesteze în faţa Ministerului de Finanţe, dar le-a cerut să mai aştepte ”o zi – două”. ”Nu mi se pare normal. E un precedent foarte periculos. S-a spus tot timpul că PSD a fost rău, pe timpul Guvernului PSD nu s-a întârziat nicio zi salariul, iată că se întâmplă acum”, a mai spus Firea.