Gabriela Firea a lansat un atac dur. Ea a publicat pe pagina sa de Facebook un document trimis de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară. Prin acest act se anunţă că au fost suspendate liniile autobuzelor şcolare care transportau elevii la mai multe şcoli din Bucureşti şi Ilfov. Fostul primar îl acuză pe Nicuşor Dan că a stat în spatele acestei decizii.

Pe timpul mandatului său, Gabriela Firea a înfiinţat mai multe linii de transport şcolar care funcţionau în Bucureşti şi Ilfov. Acestea  asigurau gratuit transportul a sute de elevi de acasă la şcoală. Acum că a fost anunţată redeschiderea şcolilor, aceste linii au fost suspendate. Gabriela Firea spune că actualul primar general, Nicuşor Dan, a luat această decizie.

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea explică întregul scandal.

Firea acuză: A ordonat oprirea transportului scolar

“Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā de ajutor” familiilor din Bucuresti si Ilfov. Asa ca a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, si prin votul consilierilor generali social-democrati. Da, da, este incredibil! Dar cat se poate de real!

In plus, ca un las, nu-si asuma decizia crunta luata de el personal – sunt martori din primarie si STB -, asa ca a dispus ca anuntul sa fie facut, chipurile, ca o decizie a Asociatiei de dezvoltare pentru transport.

Adica, îi jigneste înca o data pe cetateni! Si asta pentru ca el, chiar el este Presedintele Asociatiei de dezvoltare – ca primar general.

Mai mult, o astfel de hotarare trebuia luata de catre Comitelul Director si AGA, adica ar fi trebuit sa voteze, alaturi de primarul Capitalei, si presedintele CJ Ilfov, si cei 40 de primari ai oraselor si comunelor din Ilfov”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Fostul primar general al Capitalei, actualmente senator PSD, a vorbit şi la Antena 3 despre acest subiect.

Gabriela Firea l-a acuzat pe Nicuşor Dan că s-a ascuns sub semnatura Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară. De fapt, spune Firea el ar fi cel care ar fi decis suspendarea autobuzelor şcolare.