Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea cere USR PLUS să aducă dovezi, documente, nume de firme și persoane acunci când acuză „mafia” care ar sta la baza demiterii lui Vlad Voiculescu.

Totodată, senatoarea PSD susține că ceea ce se întâmplă în România este ”foarte grav” și susține că acuzațiile aruncate de USR PLUS în spațiul public nu pot fi deloc trecute cu vedere.

În același timp, Gabriela Firea se întreabă dacă România mai este sau nu o țară democrată ș dacă regulile, legile, dar și respectul față de oameni mai sunt sau nu respectate.

„Este foarte grav ce se întâmplă la noi în țară! Ministrul demis al Sănătății și susținătorii lui – extrem de vocali și intransigenți cu alții – acuză mafia care ar sta la baza demiterii domnului Voiculescu. Care mafie? Să spună cu subiect și predicat! Transparent, cum clamează ei! Să aducă dovezi, documente, nume de firme și persoane! Astfel de acuzații grave aruncate în spațiul public nu pot fi trecute cu vederea și nici catalogate drept vorbe aruncate la nervi!

Mai suntem o țară democrată? Mai avem legi, reguli, respect față de oameni, proprietatea cuvintelor? Sau asistăm la disoluția instituțiilor statului? Ori acceptăm că unii politicieni fac mare tărăboi, aruncă invective și insinuări penale, după care totul se ascunde sub preș?”, transmite Gabriela Firea.

Gabriela Firea, acuzații dure la adresa USR PLUS

Fostul primar al Capitalei mai lansează și o serie dură de acuzații la adresa reprezentanților USR-PLUS, despre care spune că sunt în stare să „calce pe cadavre” pentru o funcție.

Totodată, Firea susține că bolnavii și cei decedați sunt cei vonovați de toate aceste lucruri, iar cei ”cu spate și susținere” reușesc să scape fără niciun fel de repercursiuni.

„Tot decedații rămân vinovați, tot bolnavii sunt pedepsiți, tot oamenii mărunți din sistem decontează! Cei cu spate și susținere vizibilă și, mai ales, invizibilă, reușesc cumva să se strecoare mereu! Bref, dacă nu spuneți acum, concret, la ce mafie și mafioți vă referiți, înseamnă că vă bateți joc de români, că nu căutați decât să vă ascundeți incompetența! Că sunteți în stare ca, pentru o funcție din care ați dorit să trageți sfori pentru gruparea care v-a scos în față, călcați pe cadavre”, conchide Firea.