"Ministerul Finanţelor Publice anunţă deschiderea unei noi sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţare în baza Hotărârii Guvernului nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, care se va desfăşura în perioada 02 – 27.02.2015, cu posibilitatea prelungirii în condiţiile legii, bugetul total alocat sesiunii fiind de 450 milioane lei', se arată într-un comunicat al instituţiei

În prima sesiune de înregistrare a cererilor de acord pentru finanţare în baza acestei scheme de ajutor de stat, derulată în perioada 22 septembrie – 28 noiembrie 2014, au fost înregistrate 49 de cereri în valoare de 207,9 milioane lei, din care 30 de întreprinderi, ce vor crea 3.724 noi locuri de muncă, au fost selectate pentru etapa a doua de evaluare.

'Este vorba despre acordarea unui ajutor de stat de maxim 50% din costurile salariale totale ale companiilor care creează minim 10 noi locuri de muncă. Această schemă de ajutor de stat va conduce la crearea a 3.724 de noi locuri de muncă', a explicat ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov.

Totodată, Ministerul Finanţelor Publice anunţă continuarea sesiunii de înregistrare a cererilor de acord pentru finanţare în baza Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, bugetul total alocat fiind de 450 milioane lei.

În luna decembrie a anului 2014, în baza acestei scheme de ajutor de stat au fost deja depuse două cereri de acord pentru finanţare pentru investiţii în valoare totală de 244,3 milioane lei, care vor determina crearea a peste 800 locuri de muncă, ajutorul de stat solicitat fiind de 112,4 milioane lei.