Structura portofoliului aferentă producţiei BRD Sogelease la 31 decembrie 2010 era: 32% vehicule, 53% echipamente şi 15% imobiliare. O creştere semnificativă s-a înregistrat în finanţarea sectorului imobiliar în contextul sporirii finanţărilor de tip “sale & lease-back”, aceasta dovedindu-se o soluţie viabilă de obţinere a lichidităţilor în condiţiile unei perioade de criză.
Cea mai puternică scădere s-a înregistrat în 2010 în domeniul finanţărilor de vehicule şi de echipamente pentru construcţii, ca urmare a blocajului celor două sectoare.

Reprezentanții companiei susțin că „în 2010, BRD Sogelease a îmbunătăţit procesul de recuperare şi  revalorificare al activelor aferente contractelor reziliate”.

Membru fondator al Asociaţiei de Leasing şi Servicii Financiare Nebancare (ALB), BRD Sogelease şi-a consolidat poziţia de piaţă, în contextul reducerii nivelului finanţărilor şi al rearanjării portofoliului de bunuri achiziţionate în sistem leasing, situându-se astfel în topul primilor 3 jucători ai pieţei de leasing.