Contractul de finanţare dintre MECMA şi fabrica de la Mioveni, în calitate de beneficiar al Programului Operaţional Sectorial ‘Creşterea Competitivităţii Economice’ – operaţiunea de Investiţii productive pentru întreprinderile mari – apelul de propuneri de proiecte pentru anul 2010, are o valoare totală de 54,1 milioane lei şi beneficiază de o finanţare nerambursabilă de 20 milioane lei.

Proiectul se va implementa în localitatea Mioveni, judeţul Argeş – Regiunea Sud-Muntenia, şi se va derula pe o perioadă de 36 luni.

Obiectivul general al proiectului este să contribuie la creşterea productivităţii S.C. Automobile Dacia SA, cu asigurarea principiilor dezvoltării durabile şi reducerea decalajelor faţă de productivitatea medie la nivelul Uniunii Europene.

Contractul de finanţare este primul semnat în cadrul celui de-al doilea apel dedicat investiţiilor în întreprinderi mari, în care urmează să fie finanţate 45 de proiecte, ce vor beneficia de finanţare nerambursabilă prin POS CCE, în valoare de 515.362.527 lei.
SURSA: Agerpres