Născut în Transilvania și poreclit „Contele Dracula” a fost unul dintre jucătorii de tenis din Top 10 în anii 1960. El i-a sprijinit apoi pe Ilie Năstase și pe Boris Becker în 1970 și 1980 devenind primul antrenor de tenis care le oferea jucătorilor servicii de „administrarea portofoliului”, scriu jurnaliștii Financial Times (FT). În același timp el a dezvoltat afaceri proprii în timpul petrecut în Germania câștigând nu mai puțin de 100 de milioane de dolari în doar doi ani. Cu o avere de mai mult de 1 miliard de dolari, Ion Țiriac este cel mai bogat atlet în viață, conchid cei de la FT.

Pe locurile următoare în clasamentul averilor foștilor sportivi întocmit de Financial Times se află, în ordine, fostul campion mondial de box George Foreman, fundașul echipei Denver Broncos, Peyton Manning și fostul fotbalist al echipei britanice Manchester United, Francis Lee.

Ion Țiriac nu este doar cel mai bogat sportiv încă în viață, ci și cel mai bogat român. Conform ediției din 2015 a TOP 300 Cei mai bogați români, întocmită de revista Capital și lansată în urmă cu doar câteva săptămâni, actualul om de afaceri are o avere estimată la circa 1,5 miliarde de euro. Ion Țiriac și-a consolidat poziția de lider al clasamentului, mare parte din businessurile pe care le deține raportând creștere. Totuși, evoluția spectaculoasă a averii din acest an provine din tranzacția încheiată cu UniCredit, în care omul de afaceri a optat pentru vânzarea pachetului minoritar de acțiuni la instituția bancară. Câți bani are Țiriac? „Asta o să vedeți când îmi numărați banii și o să fiu cel mai bogat om din cimitir. Atunci o să vedeți. Când am vândut tot sau când s-a terminat. Sau s-ar putea  întâmpla să fac altceva. Să las unei fundații tot!“, ne-a răspuns cel mai bogat român, în cadrul unui interviu care poate fi citit în ediția actuală a Top 300 Capital.