„Încă nu suntem şi nu putem fi alături de partidele de dreapta! Noi ne facem datoria faţă de aşteptările celor care ne-au votat şi venim cu cele 8 proiecte prioritare pentru România – ne vom bate pentru implementarea lor imediată! PS 1 – Eu ştiu cum am reuşit să trecem moţiunea de cenzură din 27 aprilie 2012 împotriva Guvernului MRU – am stat de vorbă între patru ochi cu absolut toţi parlamentarii de atunci, explicându-le că voi fi prim ministru şi ce proiecte vom face împreună. În 2019 am vazut că liderii PNL şi USR au făcut doar declaraţii sforăitoare la televizor şi nicio discuţie cu alţi parlamentari – aşa că sunt pesimist asupra rezultatului! PS 2: Am văzut că Dacian Cioloş şi PLUS susţin cu toate forţele moţiunea de cenzură; a uitat să precizeze Cioloş că PLUS nu are niciun parlamentar – dar sigur dă el jos Guvernul chiar dacă nu are niciun vot??”, a scris Ponta pe Facebook.

Prezent la B1 TV, fostul jurnalist a mărturisit că vor face tot posibilul pentru a obține voturile necesare ca moțiunea de cenzură să treacă. Acesta a mărturisit că cele 21 de voturi vor fi aduse din PSD și ALDE.

Punându-se problema că membrii PSD sau ALDE nu vor dori să treacă la PRO România pentru că partidul nu va fi la guvernare, Rareș a spus:  ”Noi nu am spus că guvernăm fără PRO România. Discutând cu cei de la PRO România, vor fi tot la putere într-un guvern pro-european, într-un guvern care are șansa să deselenească România.”.