Lovitură totală pentru Bill Gates. Mariajul s-a sfârșit definitiv. Documentele o arată clar: Nu mai există cale de împăcare

Luni, cei doi anunțau că mariajul lor a luat sfârșit, precizând că ”nu mai credem că putem creşte împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieţii noastre”. Deși cei doi nu au dat detalii cu privire la motivul pentru care nu vor mai forma un cuplu, actele de divorț depuse de cei doi arată că nu mai există cale de împăcare, notează EFE.

În documentul dezvăluit marți în presa americană, avocații Melindei Gates notau că mariajul cu Bill Gates este rupt iremediabil.

„Cerem curţii să desfiinţeze căsătoria noastră şi ca uniunea noastră maritală să se încheie la data pe care am trecut-o în acordul nostru de separare”, se arată în documentul citat de postul de televiziune NBC.

Documentul mai arată că Melinda Gates spune că nu este necesară întreținerea conjugală și că proprietățile celor doi vor fi împărțite potrivit actului de separare.

Au pus bazele uneia dintre cele mai importante organizații caritabile din lume

Chiar dacă au ales să nu mai formeze un cuplu, cei doi au anunțat că divorțul nu va afecta fundația Bill și Melinda Gates, subliniind că vor continua să lucreze împreună.

„Împărtăşim încrederea în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună în cadrul acestei fundaţii, dar nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu, în următoarea etapă a vieţii noastre. Solicităm respectarea intimităţii noastre şi a familiei noastre”, se arată în declaraţia comună a lui Bill şi Melindei Gates.

Fundaţia, înfiinţată în anul 2000, a devenit una dintre cele mai importante organizaţii filantropice din lume, având fonduri de aproape 50.000 de miliarde de dolari. Amintim că Bill și Melinda Gates sunt administratori în cadrul fundației, alături de Warren Buffet și că CEO-ul este, de fapt, Mark Suzman.