Speculațiile că Bill Gates a pus mîna pe cîteva terenuri în Tracia au apărut pentru prima dată pe rețelele de socializare și pe câteva site-uri de știri locale.

Însă registrele de carte funciară ale orașelor Edirne, Tekirdağ și Kırklareli din Tracia Răsăriteană nu au înregistrări ale terenurilor pe numele „Gates” sau „Fundația Bill și Melinda Gates”.

Agenții imobiliari și experții au avertizat oamenii să nu dea crezare speculațiilor. Urbanistul Namık Kemal Döleneken a declarat că zvonurile sunt folosite de cei care au investit deja în regiune pentru a crește valoarea terenurilor lor.

“Speculanții susțin că oamenii vor fi vecini cu Bill Gates dacă vor cumpăra terenuri în Tracia. Au existat mulți investitori în Tracia în ultimii ani, iar asta nu este un lucru nou. Dar ceea ce se spune despre Bill Gates sunt doar zvonuri.

Cei care au mai investit aici au nevoie de astfel de zvonuri pentru a-și evalua locul și a-și crește prețurile. Sunt zvonuri menite să revigoreze piața imobiliară, care a stagnat în special din cauza pandemiei”, a spus el.