Simona Halep va avea parte de un „final fatal”?!

Într-un recent interviu acordat Euronews, Simona Halep a dezvăluit că există șanse mari să-și încheie cariera dacă nu reușește să obțină o reducere a pedepsei sale la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Jurnaliștii de la Mundo Deportivo au analizat cu atenție ultimele declarații ale sportivei din România, subliniind faptul că, după o perioadă impresionantă, cariera ei pare să se apropie de „un final fatal”. Publicația spaniolă remarcă, de asemenea, că problemele Simonei Halep au început odată cu desfășurarea turneului de la US Open, unde a fost depistată pozitiv la substanța Roxadustat.

A devenit numărul unu mondial în octombrie 2017, a triumfat la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), dar cariera ei se apropie de un final fatal. Din splendoare până în iad a fost doar un pas, când a picat un test antidoping la US Open 2022. Nu a mai concurat de când a pierdut surprinzător împotriva ucrainenei Daria Snigur”, au scris jurnaliștii spanioli.

Daria Snigur
Daria Snigur (SURSA FOTO: WTA)

2023 este cel mai prost an din viața Simonei Halep

Anul 2023 a devenit cel mai dificil an din cariera profesională a Simonei Halep. În timpul unui interviu acordat în Paris, Franța, jucătoarea de tenis a vorbit deschis despre provocările pe care le-a întâmpinat. Ca rezultat al acuzațiilor aduse asupra sa, a fost suspendată până în octombrie 2026.

Ea le-a reamintit admiratorilor săi că a fost contaminată și că nu a recurs la dopaj intenționat în întreaga sa carieră. Halep a subliniat că a respectat întotdeauna principiile sportului și și-a dedicat viața tenisului. Ideea de a trișa nu i-a trecut niciodată prin minte.

„Este foarte clar că a fost o contaminare. Cu trei zile înainte de analiza pozitivă a urinei, a fost un test negativ de sânge și urină. La început mi s-a spus că este o cantitate extrem de mică din această substanță interzisă, iar în acele trei zile nu m-aș fi putut dopa.

Nu a fost intenția mea și nici nu a fost vreodată intenția mea să fac ceva rău sau lipsit de respect acestui sport pentru că întotdeauna am respectat totul și mi-am dedicat viața acestuia.

Principiile mele nu sunt așa. Nu m-am gândit niciodată să trișez. 2023 a fost cel mai prost an din viața mea”, a declarat ea pentru Euronews.

Simona Halep nu știe, încă, dacă va mai putea avea încredere în antrenorii de tenis

În timpul interviului respectiv, Simona Halep a făcut oficial anunțul că a pus capăt colaborării sale cu Patrick Mouratoglou. Ca rezultat al evenimentelor recente, ea a ajuns să-și piardă încrederea în antrenorii de tenis în general. În prezent, nu are claritate în privința momentului în care va reuși să rezolve această problemă. Cu toate acestea, încrederea rămâne un aspect crucial pentru ea. Nu poate să lucreze cu o persoană în care nu are încredere.

„De aceea angajezi oameni, pentru că ai nevoie de informații, trebuie să fii mai bun. Așa că am avut întotdeauna încredere în asta și încrederea mea a fost zdruncinată acum. Și pe viitor, nu știu cum va fi, dacă voi putea să am din nou încredere.

Probabil că trebuie să învăț pentru că acesta este principiul meu în viață. Dacă angajezi pe cineva și lucrezi cu acea persoană, trebuie să ai încredere”, a recunoscut jucătoarea de tenis.