Importatorul şi distribuitorul de materiale de construcţii Final Distribution estimează pentru acest an o creştere de 10% a cifrei de afaceri, la 17,6 milioane de lei, după ce a avut anul 2009 cu venituri în scădere cu 23%, la 16 milioane de lei.

În 2008, afacerile firmei s-au ridicat la peste 21 milioane de lei.

„În 2009 am înregistrat o scădere a cifrei de afaceri, în contextul crizei, care s-a resimţit mai ales în a doua parte a anului. Pentru 2010, deşi este greu de previzionat, sperăm la o revigorare a vânzărilor. În primul trimestru, în special în februarie, am raportat o scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, mai ales din cauza vremii. Însă aceste rezultate au fost bugetate, de aceea pentru restul anului suntem optimişti şi vizăm o creştere de 10% a afacerilor”, a declarat directorul general al companiei, Dan Mircescu (foto).

El a adăugat că 70% din cifra de afaceri de anul trecut a fost generată de vânzările unei mărci de ţiglă. Firma a lansat oficial în România ferestrele de mansardă Keylite şi speră ca până la sfârşitul anului să câştige 5% din piaţa locală.

Potrivit firmei, produsul va fi distribuit printr-o reţea de peste 100 de parteneri din România. Firma a încheiat un parteneriat cu lanţul de retail Dedeman şi vizează colaborări cu alte reţele de tip do-it-yourself.

Investiţii în extinderea depozitelor

Pentru 2010, Final Distribution îşi propune vânzarea a peste 2.000 de unităţi. Potrivit reprezentanţilor companiei, preţul unei ferestre de mansardă porneşte de la 150 de euro şi poate ajunge la câteva mii de euro, în funcţie de dotări.

Planurile firmei pentru acest an mai vizează investiţii de 500.000 de euro pentru mărirea spaţiilor de depozitare în sediul pe care importatorul îl deţine la Băicoi, crearea de stocuri şi capacităţi noi de transport, service şi promovare.

Firma Final Distribution, din judeţul Prahova, este controlată de două persoane fizice, Dan Mircescu şi Mihai Liviu Mircescu, care deţin 80% din acţiunile firmei.