Pelicula "Sole a catinelle" (Soare cu găleata), realizată de un regizor cvasi-necunoscut, Gennaro Nunziante, şi interpretată de apreciatul actor comic Checco Zalone, a fost produsă de societatea "Taodue", care face parte din grupul Mediaset, al lui Silvio Berlusconi.

Această comedie spumoasă a fost văzută de peste opt milioane de spectatori, în mai puţin de o lună de la lansarea sa, şi a câştigat şi premiul ‘Biletul de Aur’, acordat "Celui mai vizionat film al anului 2013 în Italia".

Cunoscutul actor comic Checco Zalone confirmă, în acest mod, succesul precedentelor sale pelicule, "Cado dalle nubi" (Cad din nori) – care, în 2009, încasase peste 14 milioane de euro – şi "Che bella giornata" (Ce zi frumoasă), din 2011, care avusese încasări de circa 43 de milioane de euro.

Cele trei filme interpretate până acum de Zalone au avut încasări totale de peste 107 milioane de euro, un adevărat record în Peninsulă.

Producătorul Pietro Valsecchi, directorul casei de producţie ‘Taodue’, şi-a exprimat miercuri satisfacţia pentru acest rezultat, care – a spus el – ‘se încadrează într-un context de mare energie şi interes pentru noua cinematografie italiană’, demonstrat şi de succesul cu care a fost primit în Statele Unite ale Americii ultimul film al regizorului Paolo Sorrentino, ‘La grande bellezza'(propunerea Italiei la viitoarea ediţie a premiilor Oscar).

Producătorul italian a evidenţiat de asemenea succesul obţinut recent în Italia de filmul ‘Mafia ucide numai vara’, al realizatorului Pierfrancesco Diliberto (41 de ani, cunoscut sub numele de "Pif"), o peliculă despre criminalitatea organizată din ţară, produsă de ‘tânărul şi curajosul’ Mario Gianani, care demonstrează ‘vitalitatea şi dinamismul’ cinematografiei italiene contemporane.
Sursa: Agerpres