Cei opt inculpaţi în dosarul transferurilor de fotbalişti – George Copos, Mihai Stoica, Gică Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu – au fost condamnaţi, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la închisoare cu executare.

Vă prezentăm mai jos mesajul oficial pe care l-a transmis Alexandra, după ce George Copos a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare:

"Tatăl meu este nevinovat. Așteptăm motivația deciziei pentru a stabili care sunt pașii următori din punct de vedere legal pentru a găsi dreptatea. Vom merge până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dacă este cazul. Spunem acest lucru întrucât dovezile administrate în dosar demonstrează clar nevinovăția tatălui meu.

Este important pentru mine să se facă dreptate în acest caz, astfel încât speranțele pe care mi le-am pus în România să nu moară. Cred că este la fel de important și pentru generația mea.

Tatăl meu se va conforma obligațiilor stabilite de către instanță prin aceasta decizie nedreaptă. Este însă profund afectat, pentru că, deși nevinovat, trebuie să execute o pedeapsă pentru fapte pe care nu le-a săvârșit.

Nu spun acest lucru din dorința de a capta simpatia publică dar acesta este adevărul pe care l-a constatat și Tribunalul București, prin hotărârea de achitare. Pentru mine este greu de înțeles cum din analiza aceleiași situații de fapt, a aceluiași probatoriu, o instanță judecătorească a pronunțat o hotărâre de achitare, a constatat că tatăl meu nu a săvârșit nicio faptă penală, și altă instanță a pronunțat o decizie în totală contradicție cu prima hotărâre, respectiv o decizie de condamnare la închisoare cu executare.

Sper și cred că vom reuși să demonstrăm că faptele penale nu au fost săvârșite și că decizia pronunțată de Curtea de Apel București este nefondată.

Doresc să comunic că afacerile merg mai departe. Împreună cu soțul meu, Diego Prada, suntem dedicați 100% să demonstrăm că și în România se pot dezvolta afaceri puternice. Către partenerii noștri ne asumăm că toate angajamentele vor fi îndeplinite și operațiunile vor continua ca până acum.

Împreună cu tatăl meu, familia noastră mulțumește tuturor prietenilor și partenerilor de afaceri care și-au exprimat loialitatea și sprijinul în ultimele zile cât și de-a lungul acestui proces care durează de mult prea mulți ani.

Alexandra Copos de Prada".