Evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals sau complicitate la spălare de bani și înșelăciune. Acestea sunt infracțiunile care ar fi fost comise de Diana Boerică, Elena Drăgan, Ileana Moandă, Ionel Vlad, Aurel Prie, Dorin Cojocinescu, Radu Drăgan și Dan Dumitrașcu, față de care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus începerea urmăririi penale.

Diana Boerică este una dintre fiicele omului de afaceri Genică Boerică, condamnat anul acesta la șase, respectiv zece ani de pușcărie în două dosare privind o serie de returnări ilegale de TVA. Boerică a fugit din țară înainte să fie condamnat și în prezent este căutat prin Interpol.

De asemenea, Ileana Moandă, Radu Drăgan și Aurel Prie au fost implicați în dosarul penal în care Boerică a fost condamnat la șase ani de pușcărie. Cei trei au fost administratorii a trei firme care au obținut returnările ilegale de TVA – SC Viticola Dealul Viilor SRL, SC Kiki Impex Com SRL și SC Dragstro SRL, însă numai Drăgan și Prie au fost condamnați alături de Boerică. Primul a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, iar Prie a fost condamnat la trei ani de închisoare.

mai multe, pe gds.ro