''Înfiinţat ca structură de conducere a instrucţiei ostăşeşti de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 din 12 noiembrie 1859, cu rol principal de uniformizare a armatelor celor două principate româneşti după unirea acestora, Statul Major al Apărării, indiferent de denumirea purtată, a fost unul dintre pilonii pe care s-a construit armata modernă. Cei care au făcut parte din această structură de elită a armatei au condus acţiunile militare ale ostaşilor noştri în timp de război, au reformat şi înzestrat organismul militar. În prezent, 900 de militari execută misiuni de luptă în diferite teatre de operaţii", a spus ministrul Apărării, printr-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit lui Mihai Fifor, sunt multe de făcut pentru a fi eficienţi în faţa crizelor şi a operaţiilor militare la care ţara noastră va lua parte, exprimându-şi convingerea că ''acum, când sunt asigurate resursele necesare, procesul de transformare a Armatei în toate sectoarele sale va continua''. 

"Felicitări tuturor celor care încadrează structura Statului Major al Apărării şi le urez mult succes în misiunile ce vor veni. La multi ani!'', a postat ministrul Apărării.