Concernul german relevă faptul că fiecare al patrulea automobil BMW vândut în lume este echipat cu xDrive, succesul de durată al modelelor BMW X având un rol important în această dezvoltare.

În România, unde BMW X5 şi BMW X6 domină piaţa de SUV premium, procentul de automobile echipate cu xDrive urcă până la 75%. În acelaşi timp, continuă să crească şi numărul automobilelor din celelalte game de modele care dispun de tracţiune integrală.

La ora actuală, BMW oferă xDrive pe 53 de modele: de la familia BMW X până la BMW Seria 3 şi BMW Seria 5, precum şi la familia de limuzine de lux BMW Seria 7.

Începând cu luna martie 2011, numărul de modele a fost extins cu încă două motorizări BMW X3 (xDrive30d şi xDrive28i), precum şi noi versiuni BMW Seria 5 Sedan şi Touring (530d xDrive şi 535i xDrive).

În acest an, BMW xDrive Live Tour marchează 25 de ani de tracţiune integrală BMW şi oferă clienţilor interesaţi oportunitatea de a experimenta potenţialul xDrive în patru discipline.

Astfel, la Bucureşti şi Sibiu sunt aşteptaţi nu mai puţin de 700 de potenţiali clienţi din întreaga ţară pentru a testa modele BMW echipate cu tracţiune integrală BMW xDrive.

Ultima etapă este programată la Sibiu pe 1 şi 2 aprilie în cea mai spectaculoasă locaţie a evenimentului de până acum – Bulevardul Corneliu Coposu.

Anul 1985 a reprezentat debutul tracţiunii integrale la modelul BMW Seria 3.

În prezent, BMW utilizează transferul puterii către cele două punţi nu doar pentru a optimiza tracţiunea pe suprafeţe cu aderenţă scăzută şi în condiţii meteo dificile, ci şi pentru a îmbunătăţi performanţele dinamice în viraje.

Distribuţia variabilă a cuplului cu până la 100% pe oricare dintre punţi poate să corecteze orice tendinţă sub sau supra-viratoare apărută în abordarea unui viraj