'Fiat doreşte să precizeze că nu au existat discuţii cu Volkswagen referitoare la o posibilă fuziune', a informat Fiat într-un comunicat de presă. De asemenea, un purtător de cuvânt de la Exor SpA, compania de investiţii a familiei Agnelli şi principalul acţionar de la Fiat, a declarat şi el că nu au avut loc discuţii între Fiat şi Volkswagen. Familia Agnelli controlează aproximativ 30% din acţiunile Fiat.

Aceste declaraţii sunt o reacţie la un articol publicat în revista germană Manager Magazin, potrivit căruia preşedintele Volkswagen, Ferdinand Piech, a avut discuţii cu diferiţi membrii ai familiei Agnelli referitoare la o posibilă preluare a Fiat de către VW. Tranzacţia nu ar urma să includă şi divizia de automobile sportive Ferrari.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca până în 2018 să devanseze Toyota Motor pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume. După ce în luna mai a preluat controlul deplin la constructorul suedez de camioane Scania AB, Volkswagen a informat că nu are de gând să deruleze mari achiziţii în viitorul apropiat fiind concentrat pe integrarea operaţiunilor sale din domeniul camioanelor, în condiţiile în care Wolkswagen deţine şi producătorul german de camioane MAN SE.

În trecut, Ferdinand Piech s-a declarat interesat de preluarea Alfa Romeo, una din mărcile din portofoliul grupului Fiat. Însă preluarea întregului grup Fiar ar îngreuna Volkswagen cu o reţea de uzine italiene care nu lucrează la capacitate maximă şi cu un brand auto ale cărui vânzări sunt în scădere de mai mulţi ani.

SURSA: Agerpres