Oprirea producţiei vine după ce muncitorii nemulţumiţi de la compania de transport au blocat şoselele şi căile ferate din zonă, din cauza salariilor neplătite.

Purtătorul de cuvânt a explicat că nu poate confirma dacă oprirea producţiei a fost cauzată de blocadă, care durează de zece zile.

‘Producţia a fost oprită miercuri şi încă nu ştim când se va relua’, a declarat Aleksandra Rankovic.

Fabrica de un miliard de euro este o societate mixtă deţinută în proporţie de 67% de Fiat şi 33% de statul sârb şi produce 30.000 de vehicule pe an. În iulie 2012 aici a demarat producţia modelului compact Fiat 500L.

Miercuri, Fiat şi-a redus miercuri ţintele financiare din 2013, după ce veniturile din trimestrul trei au scăzut în America Latină deoarece au expirat subvenţiile acordate în Brazilia.

Fiat se aşteaptă acum la un profit înainte de dobânzi, taxe şi elemente excepţionale între 3,5 – 3,8 miliarde de euro în 2013, în timp ce analiştii estimau un câştig de 3,65 – 3,92 miliarde de euro.

Compania a înregistrat în trimestrul trei din 2013 un profit înainte de dobânzi, taxe şi elemente excepţionale de 816 milioane de euro, sub estimările analiştilor, de 915 milioane de euro.

Şi pe piaţa românească conducerea companiei Ford România a decis ca începând cu luna noiembrie să oprească temporar producţia de motoare la fabrica din Craiova, ca urmare a situaţiei precare a pieţei auto din Europa, după ce în luna septembrie a stabilit încetarea temporară a producţiei de vehicule la fabrica din Craiova.

SURSA: Agerpres