Miller, care locuieşte acum în oraşul Champaign din statul american Illinois, a copilărit aproape de Hutchinson, Kansas. Bunicul său a fost fermier, iar tatăl său a continuat să cultive porumb, grâu şi soia. El a continuat tradiţia, dar în Europa de Est. Miller a fost angajat de Wilmer Otto, un alt membru al comunităţii menonite din America, la o companie specializată în vânzarea de echipamente agricole second-hand în Ucraina.

Miller a ajuns să cunoască România prin Wilmer Otto,  care în 2013 a cumpărat şi a restaurat o clădire istorică din Sighişoara pe care a transformat-o în butique hotelul de patru stele Central Park.

La sfatul partenerului său de afaceri, Miller a intrat şi el pe dezvoltare imobiliară în Sighişoara. El a construit deja şase locuinţe eficiente, de mici dimensiuni, adresate persoanelor care se mută în prima casă.

„Cu dezvoltarea imobiliară din România, încercăm să demarăm un proiect cu locuinţe sociale şi încercăm să angajăm pentru lucrările de construcţie cât de mulţi muncitori romi“, a declarat Miller pentru publicaţia americană The News-Gazette.

În august anul trecut, el şi-a adus rudele într-o vizită prin regiunea transilvăneană, pentru a le arăta unde lucrează. „Am fost gazda fraţilor mei şi a soţiilor lor, dar şi a părinţilor noştri într-o excursie prin România. Am vizitat Transilvania şi nordul ţării şi am avut parte de o experienţă plăcută“, mai spune Miller.

Pe lângă afacerile din România, Peter Miller mai gestionează şi alte firme în Ucraina şi Etiopia şi are două joburi în Ierusalim.