Vremea continuă să facă ravagii în România. Deși ne aflăm în plină vară, prognoza meteo nu este deloc îmbucurătoare. Meteorologii au anunțat prăpădul.

Fenomele periculoase în aproape toată țara! ANM a anunțat cum va fi vremea. Prognoza meteo

Avem parte de o nouă atenționare Cod galben de ploi, valabilă luni. Aceasta este valabilă între orele 10.00 și 21.00, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș.

Azi, de la ora 10.00 și până la ora 21.00, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.