Producătorul francez de echipamente auto Faurecia urmează să deschidă o nouă fabrică de tapițerii pentru industria auto la Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiții totale de 12 milioane de euro. Forța de muncă angajată a companiei, care s-a dublat din ianuarie 2015, va continua să crească odată cu crearea a 600 de noi locuri de muncă până în martie 2016. 
Faurecia este unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru industria auto. În noua fabrică din Râmnicu Vâlcea, compania va produce tapițerii textile și din piele pentru scaune auto. Cu un număr existent de 700 de angajați, Faurecia va angaja în final 1.600 de persoane, pe poziții de operatori de producție, specialiști tehnicieni, coordonatori de echipă și manageri. Până în martie 2016, compania urmărește să angajeze, între alții, operatori mașini de cusut și pentru tăiere, operatori de producție, precum și specialiști în controlul calității și ingineri de producție. 
Preocupată de formarea și dezvoltarea talentelor în rândul angajaților, Faurecia urmărește să angajeze persoane în căutarea unei cariere pe termen lung în cadrul companiei. Astfel, fiecare nou angajat va parcurge un amplu program de instruire, în care va cunoaște instrumentele, procesele, metodele și cultura Faurecia numită "A fi Faurecia", bază a excelenței operaționale a companiei. 
Campania de recrutare în Râmnicu Vâlcea vine în urma dezvoltării prognozate pentru fabrica de aici. Până în 2019, ca urmare a altor două etape ale procesului de extindere a unității de producție, suprafața fabricii aproape se va dubla, de la 12.000 la 22.000 de metri pătrați. Parte a strategiei Faurecia, compania urmărește să opereze fabrici moderne și extinse, situate în proximitatea clienților săi și de a crea produse atractive care le oferă acestora valoare adaugată. 

Râmnicu Vâlcea, locație – cheie 

România și Râmnicu Vâlcea, în mod particular, au fost alese pentru a dezvolta activitățile diviziei „Comfort și Trim” a companiei Faurecia Automotive din două motive principale. Pe de o parte, județul Vâlcea oferă forță de muncă locală disponibilă și bine pregătită, iar pe de alta, compania are deja o experiență de succes în producția locală încă din 2003, în fabricile din Tălmaciu (divizia Scaune Auto), Craiova (Tehnologii de Control al Emisiilor) și Pitești (Sisteme de Interior). Faurecia Automotive Seating produce acum în România pentru mărcile Peugeot și Audi. 
Producătorul de echipamente auto este specializat în patru arii de activitate: Scaune Automotive, Tehnologii de Control al Emisiilor, Sisteme de Interior și Exterioare de Autovehicule. În 2014, Grupul a înregistrat vânzări totale de 18,8 miliarde euro. La 31 decembrie 2014, Faurecia avea 100.000 angajați în 34 de țări, în cele 330 de fabrici și 30 de centre de cercetare și dezvoltare. Faurecia este listată la bursa Euronext Paris și tranzacționată pe piața de acțiuni din SUA la NYSE overthe-counter (OTC).

Tranzacție de 665 de milioane de euro cu Plastic Omnium

Divizia de echipamente exterioare pentru autovehicule a celor de la Faurecia va trece în portofoliul Plastic Omnium în urma unei tranzacții de 665 milioane de euro. Cumpărătorul va intra astfel în Top 25 al furnizorilor mondiali de componente auto.
Divizia vândură de Faurecia produce bare și module de protecție și a avut în 2014 vânzări de circa două miliarde de euro. 90% din activitate este desfășurată în Europa.  Conform detaliilor contractuale, tranzacția nu include afacerea cu materiale compozite a Faurecia și nici uzina din Hambach sau fabricile din Brazilia și China deținute în joint-venture.
Prin vânzarea diviziei de echipamente de exterior Faurecia speră să elimine aproape complet datoria netă poziționând mult mai bine furnizorul pentru viitor. În schimb vor fi accelerate investițiile în dezvoltarea de materiale compozite.