Mai precis, noua lege din Marea Britanie interzice mai multe produse de tip Fast Food de la 1 octombrie. Este vorba despre o interdicție de amploare a plasticului, care va afecta magazinele cu mâncare la pachet.

Amintim că Guvernul britanic a interzis deja articolele de zi cu zi din plastic. Sunt vizate tacâmurile din plastic de unică folosință, bețișoarele pentru baloane, recipientele din polistiren, tăvile și bolurile din plastic de unică folosință.

Magazinele fast-food vor fi afectate de interdicție

Interdicția acestor articole include și vânzările și aprovizionarea online, sau fără ghișeu. Sunt vizate și articolele din stocurile noi și existente. Mai mult, interdicțiile sunt aplicate și pentru toate tipurile de plastic de unică folosință, inclusiv biodegradabil, compostabil și reciclat.

Sunt incluse și articolele realizate integral sau parțial din plastic, inclusiv acoperirea sau căptușeala. Cei care încalcă legea vor fi obligați să acopere costul investigației realizate de inspectori.

Plângerile despre o afacere care încalcă legea pot fi depuse la Standardele comerciale, conform unui anunț făcut de Guvernul din Marea Britanie.

„Cunoaștem cu toții impactul absolut devastator pe care îl poate avea plasticul asupra mediului înconjurător și a vieții sălbatice. Am ascultat publicul și aceste noi interdicții privind materialele plastice de unică folosință vor continua activitatea noastră vitală de protejare a mediului pentru generațiile viitoare”, a declarat secretarul pentru mediu,Thérèse Coffey.

Ministrul Mediului a spus că este mândru de eforturile depuse

La rândul său, ministrul Mediului a spus că este mândru de eforturile depuse. Aceasta a subliniat că autoritățile vor să dubleze „angajamentul de a elimina toate deșeurile de plastic evitabile”.

„Sunt mândru de eforturile noastre în acest domeniu: am interzis microbilele, am restricționat utilizarea paielor, a agitatoarelor și a bețișoarelor de bumbac, iar taxa pe punga de transport a reușit să reducă vânzările cu peste 97%, în principalele supermarketuri. Plasticul este un flagel care ne distruge străzile și peisajele noastre frumoase și sunt hotărâtă să ne îndepărtăm de o cultură a utilizării unice.

Prin introducerea unei interdicții la sfârșitul acestui an, ne dublăm angajamentul de a elimina toate deșeurile de plastic evitabile. De asemenea, vom continua cu planurile noastre ambițioase pentru o schemă de returnare a depozitelor pentru recipientele de băuturi și colectări consecvente de reciclare în Anglia”, a spus ministrul Mediului, Rebecca Pow.