Farmexpert DCI anunta incheierea unui parteneriat strategic cu Kwizda Pharma, numarul doi pe piata producatorilor de OTC-uri din Austria. Parteneriatul face parte din strategia pe termen lung a Farmexpert de dezvoltare a portofoliului de produse si de consolidare a pozitiei de lider pe piata distributiei de medicamente din Romania.

Farmexpert DCI a incheiat un parteneriat strategic cu Kwizda Pharma, care are ca obiectiv principal diversificarea si dezvoltarea portofoliului de produse activ in Romania, prin introducerea pe piata farmaceutica a unor game largi de produse de calitate ce se adreseaza unor simptomatologii variate, in boli precum cele cardiovasculare, ale sistemului nervos central,  afectiuni dermatologice, raceala si gripa, dar si dispozitive medicale. Astfel, incepand chiar cu ultimele doua luni ale lui 2009, in portofoliul de produse Farmexpert vor fi disponibile dispozitive medicale de tip “prim ajutor”, pentru stoparea hemoragiilor nazale, nisa pana acum neacoperita in Romania.

“Romania este o piata care prezinta un real interes pentru Kwizda, iar Farmexpert a fost alegerea fireasca pentru noi, atat datorita experientei in distributie si promovare acumulate pe piata farmaceutica din Romania, cat si datorita garantiei pe care o ofera transferul de know-how al Anzag, partenerul nostru la nivel european. Aceasta colaborare face parte din strategia de extindere regionala a Kwizda Pharma si reprezinta un pas important in consolidarea pozitiei noastre in Europa Centrala si de Est”, a declarat Stephen Sandor, Director General al Kwizda Pharma.

Parteneriatul Farmexpert si Kwizda Pharma presupune o investitie de aproximativ 400. 000 euro in actiuni de marketing si promovare medicala si seteaza ca obiectiv financiar atingerea unei cifre de afaceri de 2 milioane euro in urmatorii 3 ani.

“Incheierea acestui parteneriat vine sa confirme atingerea unor obiective stabilite de Farmexpert la inceputul anului, referitoare la extinderea si diversificarea portofoliului de produse care vin in intampinarea cerintelor pietei si ne aduc mai aproape de clienti si pacienti, oferindu-le acestora acces la terapii de calitate. Faptul ca o companie cu traditie precum Kwizda Pharma dezvolta investitii in Romania, intr-un context economic dificil si intr-o industrie foarte putin predictibila din punct de vedere al reglementarilor, precum cea farmaceutica, nu poate decat sa ne bucure si sa ne faca increzatori in atingerea obiectivelor pe termen lung”, a spus Octavian Iacob, Director Executiv Farmexpert DCI.

Despre Farmexpert DCI

Farmexpert DCI este unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse farmaceutice din Romania, ocupand la finele T1 2009 pozitia a doua, cu o cota de piata de 11,06%. Cu 6 depozite si 13 birouri reprezentative la nivel local, Farmexpert DCI asigura acoperire nationala. Portofoliul de produse include peste 8100 de produse active, acoperind toate ariile terapeutice.

Actionariatul Farmexpert DCI este alcatuit in proportie de 60% de ANZAG (Andreae Noris Zahn AG) si 40% – Dr. Eugen Banciu.

Echipa Farmexpert cuprinde in prezent un numar de 720 angajati.

Despre Kwizda Pharma

Kwizda Pharma, parte a grupului austriac Kwizda, este al doilea producator de OTC-uri din Austria, cu o cifra de afaceri de 50 milioane Euro in 2008, doua unitati de productie si 140 de angajati. Cu o pozitie solida pe piata de OTC-uri si investitii constante in productia de medicamente RX, Kwizda Pharma este o companie cu o prezenta importanta in Europa Centrala si de Est.

In Romania, Grupul Kwizda este prezent prin compania Büsscher & Hoffmann GmbH (2004), urmand achizitia Agrovet Trade (2007) si introducerea produselor Kwizda Pharma prin parteneriatul cu Farmexpert DCI (2009).