Lia Olguța Vasilescu s-a supărat și ea foarte tare. Deși este ministru în funcție, nu poate sta deloc liniștită și asta din cauză că are mai multe dosare la DNA. Într-unul dintre ele a și fost reținută, pe când Direcția era condusă de Laura Codruța Kovesi. Instanța a refuzat arestarea sa preventivă, iar când dosarul a fost trimis la judecători, aceștia au decis să îl returneze procurorilor anti-corupție pentru refacerea urmăririi penale.

”Dosarul meu e la DNA, de 2 ani de zile. Mă voi îndrepta în instanță împotriva procurorului de caz. Toți martorii vor trebui să vină în instanță și vor spune la ce au fost supuși, unde au fost audiați și ce i-au forțat să facă. Ne vom îndrepta împotriva procurorilor de la DNA și în instanțele din străinătate.”, a spus Lia Olguța Vasilescu la România TV.

Conform unor surse politice, și alți colegi din PSD îi vor urma exemplul și vor dori să transmită populației că DNA a săvârșit multe abuzuri, motiv pentru care legile amnistiei și grațierii sunt obligatorii.