Fără Klaus Iohannis, PNL nu s-ar fi aflat la guvernare! Emil Boc îl acuză pe Ludovic Orban că a pierdut ultimele alegeri parlamentare.

Boc spune că Orban nu poate duce partidul mai departe, pentru că ”a rămas fără benzină”.

Fără Klaus Iohannis, PNL nu s-ar fi aflat la guvernare! Declarații incendiare

Primarul Municipiului Cluj-Napoca a declarat că Partidul Naţional Liberal nu intra la Guvernare, dacă nu era preşedintele Klaus Iohannis şi că actualul preşedinte al partidului nu mai poate să ducă partidul la nivelul următor.

Boc a recunoscut însă că rolul lui Orban a fost important la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

”Domnul Orban nu mai poate reprezenta viitorul pentru PNL pentru că a pierdut ultimele alegeri. Să fim bine înţeleşi, ultimele alegeri pentru PNL le-a câştigat preşedintele Iohannis, nu domnul Ludovic Orban.

Dacă nu era preşedintele Ioahnnis, PNL-ul nu era la guvernare. Ca să fim corecţi cu istoria!”, a spus fostul premier, în perioada lui Traian Băsescu.

Actualul preşedinte al PNL nu poate duce partidul mai departe, crede Boc.

”Rolul domnului Orban a fost important în momentele când am câştigat europarlamentarele, apoi cu preşedintele prezidenţialele.

Cîțu, ”un om care se dedică”

Dar benzina domniei sale se aproapie de sfârşit când vorbim de capacitatea de a duce mai departe un partid la nivelul următor”, a declarant Emil Boc într-o emisiune la Ziua Live, potrivit adevarul.ro.

El a completat că ”atunci trebuie să te uiţi la un lider care are capacitatea din mers, din partid, să ducă partidul la nivelul următor.

Din punctul acesta de vedere am văzut în actualul premier un om care se dedică şi îşi doreşte să schimbe în bine, îşi asumă schimbările importante, partea asta de vaccinare, de pandemie s-a implicat total ”, a mai spus Emil Boc depre Florin Cîțu, rivalul lui Ludovic Orban pentru câștigarea conducerii PNL.

Trebuie precizat că PNL va organiza un congres intern în data de 25 septembrie, în cadrul căruia liberalii vor vota noul președinte al partidului.

Competiția se dă între Ludovic Orban și Florin Cîțu, a căror rivalitatea a dat naștere în ultima perioadă unor declarații mai puțin colegiale, atît din partea lor, cât și din partea celor care îi susțin.