Este vorba despre o țară în care oamenii nu au voie să aibă deloc acces la internet. După un an de lipsă de comunicare în online, activiștii solicită guvernului să restabilească accesul la social media.

În Republica Ciad, o țară din centrul Africii, oamenii nu au acces la social media de mai bine de un an. În urma unei conferințe de presă, constituția țării a suferit modificăi astfel încât președintele Idriss Deby să rămână la putere până în 2033, scrie BBC.

Președintele nu este foarte iubit în această țară. Cum puterea rețelelor de socializare este uriașă, cetățenii se mobilizau pe internet pentru a organiza proteste antiguvernamentale. Internetul a devenit o amenințare uiașă pentru putere, în Ciad. Purtătorul de cuvânt al guvernului a invocat „motive de securitate”.

Vezi și Gafa monumentală a Anei Birchall! Cum s-a făcut de râs in fața a sute de tineri

Într-adevăr, de când accesul la rețelele de socializare a fost tăiat, nu au mai exista manifestații și mobilizări de forțe.

Dar bine-nțeles că soluția luată de Guvern a avut efecte dezastruoase asupra oamenilor. Proprietarii micilor întreprinderi au fost puternic loviți de această măsură pentru că ei se bazează pe social media pentru publicitate și pentru a-și găsi clienți.

Vezi și Rezultate LOTO joi, 28 martie 2019. Vezi care sunt numerele norocoase la Loto 6 din 49, Noroc şi Joke

Unii s-au adaptat situației și au găsit soluții alternative precum platforme private de tipul VPN, dar care folosește internet de mică viteză și care consumă în același timp foarte multe date.

Citește și Un cunoscut om de afaceri din România a murit într-un accident chiar de ziua lui! Pompierii au fost şocaţi

Potrivit datelor colectate de Internet World Statistics, doar 4,9% din populația din Ciad accesează regulat internetul.

Deși activiștii și-au îndreptat acuzațiile către guvern, majoritatea ministerelor au refuzat să își asume responsabilitatea iar autoritățile responsabile în domeniul comunicațiilor au spus că ordinul a venit din partea ministerului de interne. Restabilirea accesului la social-media este foarte puțin probabilă.

Vezi și Plan interzis. Datoriile la ANAF au fost șterse de Guvern. Care sunt companiile care beneficiază de tratament preferențial