În această dimineață Ana Birchall a participat joi la Conferința de Tineret a Uniunii Europene. Invitată ca să-și susțină discursul pregătit, vicepremierul a salutat auditoriul în limba română, după care a încercat să facă asta și în limba engleză. Birchall a făcut cu această încercare o gafă monumentală.

Ana Birchall a demonstrat că nu stăpânește limba engleză prea bine. După ce a salutat publicul în limba română, aceasta a încercat și în engleză. Din păcate, tot ce a putut să spună a fost ”Good morning very much”, adică „bună dimineața foarte mult”.

Urmăriți mai jos video-ul cu gafa Anei Birchall, difuzată la ProTV.

Conferința de Tineret a Uniunii Europene este principala manifestație a tinerilor din fiecare președinție rotativă. De altfel, este și cel mai mare eveniment destinat tinerilor din Europa şi din afara spaţiului european.

După ce a lansat perla, Birchall și-a continuat discursul și a spus, printre altele, că prioritatea Guvernului este ca tinerii să aibă şansa de a se realiza aici, în România.

Vezi și Rezultate LOTO joi, 28 martie 2019. Vezi care sunt numerele norocoase la Loto 6 din 49, Noroc şi Joker

Citește și Un cunoscut om de afaceri din România a murit într-un accident chiar de ziua lui! Pompierii au fost şocaţi

„Prioritatea Guvernului este ca tinerii să aibă şansa de a se realiza aici, în România, investiţia în tineri fiind o investiţie în viitorul nostru. […] Pe parcursul acestei săptămâni, am avut la Bucureşti tineri cu experienţe de viaţă şi cu formare educaţională sau profesională diferite, dar cu interese comune atunci când vine vorba de cele două teme propuse de conferinţă – ‘Dialogul UE cu tinerii’ şi ‘Viitorul muncii’. Pe de o parte, ‘Dialogul UE cu tinerii’ este un proces amplu, care vine în întâmpinarea aşteptărilor tinerilor, care urmăreşte identificarea de soluţii împreună cu aceştia şi care invită factorii de decizie – guverne şi alte autorităţi centrale sau locale – la acţiune, în aşa fel încât problemele şi provocările cu care ne confruntăm astăzi la nivel european să nu persiste şi să nu fie amplificate pe viitor, cu riscul de a prejudicia interesele generaţiilor viitoare. Şi putem lua exemplul ‘ocupării tinerilor’, temă în privinţa căreia Uniunea Europeană şi statele membre nu au fost pasive, ci au recunoscut amploarea consecinţelor generate pe piaţa forţei de muncă în special în rândul tinerilor de recenta criză economică şi au iniţiat măsuri precum ‘Schema de garanţie pentru tineri’, ‘Locuri de muncă pentru tineri’ sau programul ‘Corpul European de Solidaritate’ dedicat din nou tinerilor. Efectele pozitive se simt dacă ne uităm la rata şomajului în rândul tinerilor care se află în prezent în scădere, dar problemele nu sunt pe deplin rezolvate”, a precizat Ana Birchall.