Investiția face parte dintr-un proiect mai amplu al companiei care include și un centru de logistică. Banda are o lungime de 324 metri, iar coletele sunt transportate cu o viteză de 2,5 m/s.
Acestea sunt încărcate manual din camion, urmând un traseu predeterminat: cântărire, citirea codului de bare sau recunoasterea vizuală a adresei, sortarea și arondarea pe ieșirea corespunzătoare în funcție de datele citite. 
„Ne-am dorit foarte mult să perfectionăm modul în care facem curierat și ne-am străduit să progresăm. FAN Courier are acum prima și singura linie automată de sortare a coletelor din România”, au declarat acționarii companiei.
Odată cu banda de sortare a coletelor, FAN Courier inaugurează și noul centru de logistică ce se întinde pe un teren cu o suprafață de 30.000 mp și este situat pe șoseaua de centură a Bucurestiului. Centrul cuprinde o hală de 6.000 mp cu 80 de porti de descărcare, dintre care patru pentru trailere mari, un corp administrativ structurat pe patru nivele plus parter, însumând 4.000 mp de birouri, precum și o parcare de 10.000 mp.