Familia lui Robert Negoiță a cumpărat terenul de peste 10 hectare la un preț de aproximativ 10 milioane de euro, conform unei estimări realizate de profit.ro

Trebuie menționat că pe terenul respectiv poate fi construit un ansamblu rezidențial cu circa 3.500 de apartamente, acesta fiind cel mai mare proiect în care s-a implicat familia Negoiță până în momentul de față.

Familia lui Robert Negoiță a încheiat o achiziție masivă

Tranzacția pentru terenul de peste 10 hectare a fost realizată prin intermediul firmei Future Business Ideas. Aceasta este controlată indirect de părinții și surorile mai mari ale lui Robert și Ionuț Negoiță.

De asemenea, indicatorii urbanistici specifici zonei arată un coeficient de utilizare al terenului de 3, lucru care ar permite dezvoltarea unei suprafețe construite de aproximativ 300.000 de metri pătrați. Acest lucru este echivalentul a peste 3.500 de apartamente, arată sursa menționată.

Trebuie menționat că grupul indian Viraj este un jucător major pe piața siderurgică globală, cu o cifră de afaceri globală de peste 1,5 miliarde de dolari în cele 90 de țări în care activează. Indienii au cumpărat Tubinox de la Silcotub Zalău în anul 2006. Vânzătorul a fost reprezentat în tranzacție de brokerul Avison Young.

În ce alte proiecte este implicată familia Negoiță

În momentul de față, Familia Negoiță este angrenată în dezvoltarea ansamblului rezidențial Hills Pallady. Proiectul va înlocui fosta fabrică Romcarton din estul Bucureștiului cu aproape 2.000 de apartamente.

În zona respectivă, investitorii dezvoltă complexul Palladium Residence, planificat să cuprindă până la final 2.500 de locuințe.

Robert Negoiță s-a retras din afaceri după ce a devenit primarul Sectorului 3, însă, înainte de criza imobiliară din 2008, Ionuț Negoiță și fratele său au dezvoltat trei ansambluri rezidențiale cu peste 3.000 de unități locative pe care le-au vândut complet.

A urmat o pauză de câțiva ani în care cei doi s-au oprit din activitatea imobiliară. Totuși, aceștia au revenit, indirect, în anul 2014 cu proiectul Palladium Residence.