„Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a luat act de hotărârea instanţei Curţii de Apel Bucureşti în urma căreia a rămas definitivă intrarea în procedură de faliment a companiei Astra Asigurări. Potrivit legii, sunt întrunite condiţiile pentru ca FGA să poată demara efectuarea plăţilor către creditorii Astra care au dosare aprobate la plată de către Comisia FGA”, a transmis Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară(ASF) a retras autorizaţia de funcţionare a Astra Asigurări la finalul lunii august a anului trecut şi a cerut deschiderea procedurii de dizolvare şi faliment a asigurtorului controlat de omul de afaceri Dan Adamescu după ce majorarea capitalului cu suma de 425 mil. lei prin atragerea unui investitor strategic a eşuat.

Astra se număra printre cei mai mari asigurtori locali, cu o cotă de piaţă de 10% şi subscrieri de circa 800 milioane de lei pe an.

Portofoliul asigurătorului era format în principal din poliţe auto obligatorii (RCA), care cumula circa 40% din poliţele, echivalentul a circa 881.000 de contracte.