„Procedurile de faliment, începute în anii anteriori se apropie de finalizare în această perioadă și așa se explică creșterea fără precedent și volumul mare de oferte de echipamente, utilaje, electronice, electrocasnice, mobilier, imobile, precum și produse de marochinărie, îmbrăcăminte sau încălțăminte”, a declarat Elena Puică, directorul comercial al Executari.COM.

Prețurile de vânzare sunt mai mici decât în anii anteriori. Mai exact, un abator se vinde „în bloc” la prețul de 15.840 euro, iar un aparat diagnoză auto pentru service este evaluat la 1.322 de euro.
 
Mobilierul pentru un bar pornește de la 1.944 euro, în timp ce un teren de 728 de metri, aflat în orașul Sibiu, în prelungirea străzii Sacel, costă 14.560 euro. Un set de piese auto noi este evalut la 2.300 euro. Toate prețurile sunt fără TVA.

„Pentru a încuraja lichidatorii să scoată la vânzare, transparent, pe piață și mai multe bunuri, Executari.COM a lansat recent o campanie promoțională, la nivel național,  care le destinată exclusiv, fiind valabilă până la sfârșitul lunii iunie”, a mai spus directorul comercial al Executari.COM.

De asemenea, numărul total de bunuri executate silit în intervalul ianuarie – mai 2013, ale căror anunțuri de vânzare au fost publicate pe site-ul Executari.COM a ajuns la 11.790, în creștere semnificativă față de anul trecut, când pentru tot anul 2012 s-au înregistrat 8.395 de anunțuri de bunuri.

Pe Executari.COM, sunt publicate lunar mii de anunțuri pentru mașini, apartamente și case, care au reduceri de prețuri cuprinse între 6% și 50%.

Persoanele interesate să participe la o licitație trebuie să îndeplinească o singură condiție: să depună garanția de 10% din prețul de pornire, pe care o vor recupera în cazul în care nu câștigă licitația.