« Am modificat legislaţia privind monitorizarea facilităţilor acordate pensionarilor şi veteranilor de război pentru a elimina fraudele produse prin decontarea fictivă a unor călătorii neefectuate. Au fost multe cazuri în care s-au decontat cupoane pentru căşătorii care nu au fost efectuate şi chiar pentru maşini care nu au ieşit din garaj », a spus ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
Ea a explicat că datele de pe card sunt citite şi stocate la Autoritatea Rutieră Română astfel încât să nu se mai înregistreze nereguli în decontarea călătoriilor. Boagiu a dat mai multe exemple de firme care au decontat mai multe cupoane decât aveau capacitatea de transport.
« Firma Politrans a decontat 6.050 transporturi de persoane în condiţiile în care capacitatea de transport era de doar 4.290 de călători. Astfel a păgubit statul cu 49.000 lei. O altă firmă a decontat în plus 786 de cupoane şi a fraudat cu 314.000 lei. Un alt operator a decontat dublul capacităţii sale de transport, provocând o pagubă de 160.000 lei », a arătat Boagiu.
Ea a precizat că fiecare beneficiar va primi câte un card pentru a putea beneficia de facilităţile de transport acordate de stat.