‘Construcţia celor 857 de km ai tronsonului românesc al Coridorului IV de transport paneuropean la nivel de autostradă, de la Nădlac la Constanţa, va costa 8,58 miliarde euro, urmând ca majoritatea tronsoanelor să fie finalizate în 2013’, a spus Daniela Drăghia.

Aceasta a anunţat că, în această săptămână, vor fi publicate anunţurile de licitaţie pentru patru dintre tronsoane, respectiv Nădlac – Arad, Arad – Timişoara, plus centura Arad, Timişoara – Lugoj şi Orăştie – Sibiu.

Toate cele patru tronsoane vor intra în execuţie în 2011, având ca termen de finalizare anul 2013, şi sunt sunt finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi.

În ceea ce priveşte tronsonul Sibiu – Piteşti, acesta nu are finanţare de la Comisia Europeană, autorităţile căutând soluţii pentru finanţarea acestuia cel mai probabil prin Parteneriat Public-Privat, Legea PPP fiind deja aprobată, urmând ca în câteva săptămâni să iasă normele de aplicare a acestei legi. Acest tronson va fi finalizat în jurul anului 2020.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru, până în 2013 România va finaliza 530 de km de autostradă de pe Coridorul IV.