Noul feature din aplicaţia mobilă va fi disponibil, în primă fază, în India, şi se va lansa începând cu 1 octombrie. În condiţiile în care densitatea populaţiei din statul asiatic este extrem de mare, la fel ca şi numărul locuitorilor, Facebook vrea să profite de acest fapt şi să ajute pacienţii care sunt în mare căutare de sânge pentru transfuzii.

Noua funcţie va permite pacienţilor să fie mult mai conectaţi cu donatorii şi cu spitalele din jur. Astfel că, la o simplă apăsare de buton, aplicaţia trimite un semnal tuturor donatorilor care se află în apropiere, notificându-i pe aceştia despre tipul de sânge de care pacientul are nevoie şi cât de urgentă este situaţia.

Facebook spune că a lucrat împreună cu ONG-uri umanitare şi cu specialişti din domeniul medical pentru a dezvolta această nouă funcţie, conform theverge.com.

Preşedintele american, Donald Trump, şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, au avut miercuri un schimb de replici pe reţelele sociale, liderul de la Casa Albă reproşând Facebook-ului că este ''împotriva sa'', acuzaţie respinsă însă de către reţea.