Site-ul de socializare Facebook are o politică de advertising atipică. Conform noilor reguli care reglementează publicitatea pe site, pe lângă reclamele la arme, medicamente care se eliberează doar pe baza prescripţiei medicului, alcool, tutun şi gazolină sunt interzise şi reclamele la produse lactate.

Centrul pentru Libertatea Consumatorului, o organizaţie cu sediul în Washington susţinută de producătorii de servicii ca restaurante sau producători de alimente, a declarat vineri într-un comunicat de presă că aceste produse nu pot fi alăturate tutunului, alcoolului şi armelor atunci când e vorba de politica de stabilirea politicilor de reclamă ale site-urilor.

Reprezentanţii FaceBook au răspuns că nu au intoleranţă la lactoză, dar că există legi care interzic oferirea produselor lactate ca premiu pentru un site. Regulile FaceBook sunt în continuă schimbare şi probabil în zilele următoare se va clarifica problema laptelui, astfel încât „să reflecte „egile statului care impun restricţii asupra distribuţiei de produse la promoţii”, conform declaraţiilor lui Andrew Noyes, reprezentantul FaceBook.