O femeie din Florida, care nu şi-a plătit rata la maşină şi hărţuită pe Facebook, cea mai populară reţea de socializare din lume, de către colectorii de datorii, a decis să dea în judecată agenţia de colectări.

Femeia solicită daune şi o decizie care să împiedice agenţia să se mai folosească de Facebook pentru a o contacta.

Avocatul ei, deşi spune că acesta este primul proces de acest fel, recunoaşte că aceasta practică este larg răspândită, iar legile trebuiesc actualizate pentru acest tip de cazuri.

“Este o invadare a intimităţii pe stereoizii. În mod normal trece ceva timp până când o agenţie de colectare ia legătura cu membrii unei familii sau cu prietenii, însă cu Facebook aceştia au la îndemână un puternic instrument de hărţuire”, a declarat avocatul femeii.

Alţi avocaţi au declarat că au primit plângeri similare. Spre exemplu, un avocat din Chicago a declarat că un client de al său a acceptat o cerere de prietenie de la o femeie tânără care avea o poză de profil în bikini, pentru a realiza ulterior că aceasta era de fapt un colector de datorii. Tânara i-a postat pe reţea: “Plăteşte-ţi datoriile parazitule”.

SURSA: newser.com